Dubi Attila (5.dan) sportoktató, 2006 óta vezeti a Szigetközi Junior Kendo Klub edzéseit.

"Kisgyermek korom óta gyakorlom ezt a harcművészetet. Az edzői céljaim, hogy minél több emberrel megismertethessem és megszerettessem a kendot. Az SZJKK, mint ahogy a klub nevében is szerepel, a feltörekvő, fiatal nemzedéket szeretné megtanítani a sportolásra és arra, hogy mindig törekedjen az egészséges életmódra.

A kendo komoly, fegyelmezett, komplex harcművészet. Megtanít minden olyan dologra, ami az életben nagyon fontos és nagyon hasznos: koncentráció, önfegyelem, önuralom és a kitartás. Mindezek eredményeképpen pedig szinte mindig beérik a gyümölcs: a „dicsőség”.

Klubunk címerében is ezek a fogalmak olvashatóak: VERÍTÉK, KITARTÁS, ÖNURALOM, DICSŐSÉG.

Versenyzőként azt hiszem céljaimat elértem: a Magyar Nemzeti Válogatott csapat tagjaként Európa Bajnoki címmel és kétszeres Világbajnoki 3. hellyel büszkélkedhetem. A kendoban azonban mindig van hova fejlődni, és éppen ezért az útnak soha sincs vége. Szeretnék minél többet tanulni és törekedni a tökéletes mozgás és szellemi állapot elérésére.

Az edzéseink családias, de fegyelmezett hangulatúak. A klubunk egy nagyon összetartó kis csapat és mindenki megtanulja mi is az a csapatmunka és küzdőszellem. Nagyon jó barátságok alakultak ki az évek során és a mostani gyermekek között is ezt látom, ami örömmel tölt el."

Időpont:

Hétfő: 17.45-19.45

Péntek: 17.30-19.30

Helyszín:

A Győrzámolyi Sportcsarnok

9172 Győrzámoly
Rákóczi u. 32.

Telefon: +36 70 611 5239

Új jelentkezőknek:

Az eslő edzésekre sportfelszeréles ajánlott. Tornacipő nem kell, az edzéseken mezitláb vagyunk, kivéve a hétfői edzést, amely erősítéssel kezdődik. A kendo felszerelés megszerzését ki kell érdemelni, az pedig a sok gyakorlással és edzéssel érhető el. A fejlődés mértékétől függően kiérdemelhető akár a teljes felszerelés.

Hétfői edzések:

Az edzés két részből áll: az elején fizikai erősítő, azaz erőnléti gyakorlatokat végzünk. Ezért rövidnadrág, póló, sportcipő kell, az edzés második felében a kendo felszerelés szükséges.

Pénteki edzések:

Teljes mértékben csak a kendo gyakorlásával foglalkozunk mind elméletben, mind gyakorlatban. Megtanuljuk az igazi kardforgatást.